Silakkamarkkinoille ilmoittautuneet 2019


Ethän ota tätä vakavasti, en minäkään ota…
Silakkamarkkinat on syyskuun lopulla viimeisenä sunnuntaina. Ajattelin kertoilla vähän, että ketä sinne markkinoille on tulossa, ja päivittelen lisää tietoja sitä mukaan kun selviää lisää tulijoita.
Siellä järjestävän tahon puolelta on töissä Klamilan Seutu ryn porukkaa auttamassa myyjiä paikoittamaan itsensä ja kahviota pitämässä. Oma sakkinsa jopa luvannut leipoa munkkeja, saas nähdä loppuuko sokeri vai hiiva ensin. Ylipäämestarina häärii yhdistyksen Heikki puheenjohtaja, jolle tarjoillaan kahvia ja munkkia ensin. Paikoituksen hoitaa tänäkin vuonna Klamilan Veto ja Länsikylän Erämiehet, joilla ei mene sormi suuhun, vaikka jono yltäisi kirkolle saakka. Joka auto löytää itsensä jostakin markkinoiden lähistöltä. Ja ensiapupisteellä meitä kaikkia valvoo paikallisen Klamilan ja Ympäristön VPK:n Jänö enkeleineen ja muine vähemmän siivellisine veikkoineen.
Mutta myyjiä…
Klamilan koulun vanhempainyhdistys on luvannut tulla myymään leivonnaisia, jotta lapsoset koulussa pääsevät taas jollekin retkelle. Aina kannattaa kannattaa lapsia ja nuoria, heissä on tulevaisuus.
Seppälän Lammastila Miehikkälästä tulee myymään lammastuotteita, niin syötävää kuin villaistakin. Jos lampaanlihaan tulee muulloin himo, heillä on myymälä ja muutenkin osallistuvat moniin lähiseudun tapahtumiin.
Miehikkälästä tulee myös Korikeskus Emma myymään sieni- ja marjakoreja, ja monenlaista muutakin kojusta löytyy, kuten luutia ja mattopiiskoja…
Joensuun Paakari tulee herkullisine kalakukkoineen, on ahventa ja muikkua…
Eräkokki Kouvolasta tulee paistamaan lettuja ja grilliruokaa on myös tarjolla.
Wilhelmiina ja Mauritz sisustustuotteineen saapuu hienolla vanhalla autolla.
Käsityökauppiaita on useampia, ympäri Kymenlaaksoa, tuotteita löytyy sukista ja lapasista myssyihin ja neuleisiin, lasitaiteesta käyttötarvikkeisiin. Tuotanto heillä on niin monipuolista, että kaiken luetteleminen olisi varsin haastavaa.
Kymen rottinki Kouvolasta tuo nähtäville laajan kattauksen koreja, keinuja ja muita puusta tehtyjä tuotteita.
Vehkamarja – ja vihannes lyö tiskiin marjoja, hedelmiä, mehuja ja muita kauden tuotteita.
Kunnarin luomutilan tuotteista, vihanneksista ja juureksista, on paras kausi meneillään, Haminan Paijärveltä tulevat luomuviljelijät tarjoavat parastaan.
Lapsille ja lapsenmielisille tiedoksi: kuuluisa Mutte-poni saapuu ilahduttamaan markkinoille, on talutusratsastusta ja ehkä kärryajelua (huom! maksullinen)… Muten löydät läheltä Kioskirakennusta.
Virolahden lukion matkaryhmäläiset tulevat myös myymään leivonnaisia ja samalla keräävät varoja luokkaretkeen, kannattaa kannattaa heitäkin.
Hunajaa saa useammalta kojulta, sehän on syksyn tuote, vaikka sitä käytetäänkin ympäri vuoden. Mitäpä sitä flunssainen muuten joisi, ellei hunajalla maustettua teetä.
piianherkut”>Piian Herkut Ruotsinpyhtäältä tarjoavat maustettua suolaa, hilloja, marmeladeja, kaikenlaista luonnonantimista valmistettua.
Ja mitäpä olisi virolahtelaiset markkinat, jollei hapanvelliä olisi. Sitä löytyy ainakin Ripatin Mirjalta, Koivun Mirjalta ja Hantun Päiviltä. Oman maun mukaan tai vaikkapa kaikkia kannattaa maistaa.
Haminan seurakunnan Lähetystyö on ottanut kauhan käteen ja valmistanut lohikeittoa Veneilijöiden kodalla. Sinne kannattaa suunnata kun nälkä iskee. Toisaalta myös muita valmiita kalaruokia on: friteerattua muikkua ja silakkaa, sekä myös lettuja ja Sataman Baaristakin voi tilata. Simberg, Pulkkila ja Lettumesta tarjoavat varmasti vatsan täytettä.
Ruokaisaa on myös tarjolla olevat kalakukot, tuore kala, silakkaakin on luvassa, ainakin useita verkkoja on menossa veteen lauantaina, josko Ahti soisi antejaan. Silakkahan on täysin säästä ja tuurista riippuvainen myytävä.
Monet puolueetkin esittelevät toimintaansa, heihinkin voi tulla tutustumaan.

Jatkuu…

Vastaa

Your email address will not be published.

*

code