Palaa kohteeseen Yhdistykset

Kattilaisten Palokunnantalon Kannatusyhdistys ry

Kattilaisten palokunnantalon kannatusyhdistys eli leikkimielisesti lyhennettynä KaPaKKa on perustettu jo toimintansa lopettaneen  Virolahden pitäjän Kattilaisten kylän vapaaehtoisen palokunnan tilalle.
Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia kylämme vanhaa, rapistumaan päässyttä  palokunnantaloa ja aikeenamme on remontoida talo käyttökuntoon.

Projekti aloitettiin kesällä 2012 purkamalla insuliittilevyt salin seinistä ja purkamalla salin katto, joka oli saanut kosteusvaurioita. Lähes kaikki ikkunalasit oli särjetty, joten ikkunat levytettiin. Kesällä 2013 tiivistimme peltikaton saumat, ettei katto enää vuoda niistä.  Aloitimme salin ikkunanpokien kunnostamisen. Aluksi pokat irrotettiin, hiottiin ja maalattiin kahdesti. Syksyllä ikkunat lasitettiin ja kitattiin. Lokakuun alussa saimme salin ikkunat paikoilleen ja nyt jo talo näyttää paljon paremmalta. Ikkunoiden kunnostamiseen meni 13 iltaa. Talkoissa oli keskimäärin 8-10 henkeä. Ensi kesänä vuorossa on muiden huoneiden ikkunat ja ulkoseinien maalaus.

Kesän aikana keräsimme rahaa metalliromun keräyksellä, iltatorikahvituksella ja keittämällä lohikeittoa Silakkamarkkinoille.

Kesän 2014 aikana talkoiltiin ahkerasti, talkooiltoja kertyi yli 20. Eteläpäädyn huonokuntoiset laudat vaihdettiin uusiin ja maalattiin pääty. Yhdestä huoneesta poistettiin lattialankut, ikkunapokia hiottiin ja maalattiin. Eteläpääty on nyt hieno uusine lautoineen ja vintille saatiin jo ikkunakin paikoilleen. Muiden ikkunoiden asennus jäänee ensi kesälle.

Rahaa ”Kapakan naiset” keräsivät jälleen kesätorikahvituksella ja myymällä lohikeittoa silakkamarkkinoilla. Olimme myös fish & soul:issa pitämässä kahviota. Ensi kesänä jatkamme urakkaa muiden ulkoseinien kunnostuksella.

Vastaa

Your email address will not be published.

*

code