Kesätorin kuulumisia

Kesätori keräsi jälleen paljon väkeä kauniin kesäisenä perjantai iltana Klamilan keskustaan. Paikalle saapui niin mökkiläisiä , paikallisia kuin satunnaisia ohikulkijoitakin ostoksille , kahville ja tuttavia tapaamaan.

Torilta tultiin hakemaan muunmuassa leivonnaisia, vihanneksia, lihatuotteita ja hapanvelliä. Ja valikoimaahan oli runsaasti. Leivonnaisia oli sekä maikeita että suolaisia, oli muffinsseja eri mauilla, unelmatorttua, peruna- ja riisipiirakoita, leipiä ja vaikka mitä. Unohtamatta perinneruokaa hapanvelliä ja lohkopiirakkaa. Tuoreet kesän vihannekset kuuluivat itseoikeutetusti tuotevalikoimaan kuten perunat , sipulit , herneet ja porkkanat kuten myös vasta poimitut marjat, mansikat ja mustikat. Liha-autosta sai ostaa sianlihaa makkaroina ja palvi-ja tuoretuotteina. Olipa myynnissä myös saunavihtojakin.  Suuressa arvossa pidettiin tuotteiden hyvälaatuisuutta ja paikallisuutta.

Kesätorin kahvituksista vastaavat vuoroin eri yhdistykset jotka tarjoilevat suussa sulavia leivonnaisia kahvin kera, tällä kertaa vuorossa oli Kattilaisten Palokunnantalon kannatusyhdistys.

Herkullisia maalaisvohveleita paistettiin yhdessä kojussa paikan päällä joiden raaka-aineena käytettiin raaka-maitoa ja maalaiskananmunia paikalliselta maatilalta.

Torin päätti perinteisesti tälläkin kertaa Klamilan Seutu ry:n arpajaiset hienoine palkintoineen.

Kaunis kesäilta houkutteli paljon väkeä torille.

Kuva 1 / 1

Vastaa

Your email address will not be published.