Klamilan Nuorten talon voimailusali

Kaikki sai alkunsa kun nuori, nyttemmin jo em-tasollakin menestyneesti kilpaillut Pauli Kouki, aloitti voimanosto harrastuksensa. Harrastuksen edetessä myös vaatimustaso kasvoi ja vanhempien autotalli alkoi käymään pieneksi uusien voimailulaite hankitojen myötä. Niinpä ryhdyttiin etsimään uutta sopivaa tilaa , mikä löytyi tuolloin Virolahden kunnan omistuksessa olleesta Pyölintalon alakerrasta. Pyölintalolla voimailusali kulki nimellä Voipe ja siellä nostettiin rautaa useamman vuoden ajan kunnes kiinteistö myytiin yksityiselle henkilölle ja voimailusali siirtyi Klamilan Nuorten talon tiloihin, noin kaksi vuotta sitten.

Voimailulaitteita salilta löytyy ristikkäistalja jossa on ylä- ja alataljat, kyykkyhäkki, tasa- ja vinopenkki, rintatuettukulmasoutulaite, selkä/GHR penkki sekä vapaita painoja. Levytankoja on kahdeksan kappaletta joihin on painoja noin 400 kg edestä, myös penkkipunnerrus on mahdollista. Uusin hankinta on käsipainosarja aina 55kg asti , 2,5 kg välein. Suunnitelmissa on seuraavaksi vanhojen ja jo huonokuntoistenkin kuntopyörän ja crosstrainerin uusinta. Osa voimailusalin laitteista on salin käyttäjien itse hankkimia, osaan on saatu avustuksia eri tahoilta, toisinaan tehdään myös talkootöitä jolla rahoitetaan laitehankintoja.

Nuorten talon voimailusali on avoin kaikille ja salille voi mennä oman aikataulun mukaan ilman vuorovarausta. Voimailusalin käyttö on maksutonta. Tällä hetkellä salia käyttää alle kymmenen henkilöä aktiivisesti, joten mukaan mahtuu hyvin. Ensimmäistä kertaa salille mentäessä on syytä ottaa yhteyttä Pauli Koukiin. Paulilta saat alkuopastuksen laitteiden käyttöön sekä muuta tietoa “talon tavoista”.

Kyykkyhäkki.

Kuva 2 / 4

Vastaa

Your email address will not be published.