Myä harrastetaan Klamilassa

 

Minun mielestäni Klamila ja Klamilan seutu on mahdollisuuksien tyyssija. Luonnon ja meren äärellä sijaitseva maalaiskylä on jo virkeä ja tämä ominaisuus tulee vain lisääntymään tulevaisuudessa- asummehan kehityksen kehdossa. Maaseudun mahdollisuudet ovat rajattomat ja siitä kertoo jo seudun tarjoama harrastetoiminnan kirjo.

 

Lapsille aktiviteettejä

 

Jo pienimmille kuntalaisille löytyy aktiviteetteja. Kahden lapsen kotiäitinä koen tämän asian erittäin tärkeäksi ja houkutteleehan se lapsiperheitä muuttamaan seudulle. ”Lähiharrastus” on paitsi aikaa ja rahaa säästävä että ekologinen vaihtoehto. Näiden kautta tutustutaan lähikylien asukkaisiin ja luodaan tärkeitä sosiaalisia verkostoja tulevaisuutta ajatellen. On turvallista siirtyä koulutielle kun tuntee jo ennestään tulevia luokkakavereita.

 

Kaksi urheiluseuraa Veto ja Haka-osasto järjestävät lapsille urheilukilpailuja, leirejä ja pelikerhoja- näissä myä ollaan tiivisti mukana. Seurakunta pitää Klamilan kirkolla lasten päivä- ja nuorisokerhoa sekä perhekerhoa. Pyölin talolla 4H-kerho pyörii koululaisille, odotan jo aikaa kun meidänkin pojat pääsevät liittymään! Myös partion harrastaminen on alakoululaisille mahdollista. Kansalaisopisto tarjoaa musiikkitunteja koululla halukkaille harrastajille. Luistinratoja ja urheilukenttiä löytyy seudulta kaksi ja yksi yleinen leikkikenttä.

 

Aikuisille aktiviteettia

 

Aikuisille on tarjolla jumppia ja pyöräkerhoja, urheilukilpailuja ja kuntotapahtumia. Seurakunnan perhekerhoon ovat tervetulleita vanhemmat lapsineen; lapsilla on leikkiseuraa ja aikuisilla aikuisseuraa. Tämä on minulle henkilökohtaisesti pieni henkireikä arjen pyörittämisen keskellä. Rohkeimmille on tarjolla avantouintia -tähän en ole vielä uskaltautunut. Veneilyn harrastukseen Klamila on ideaalia seutua, julkisia venepaikkoja löytyy Klamilan Kalasatamasta ja uskomaton merellinen luonto on mitä parhain rentoutumismuoto.

 

Kylällä järjestetään vuosittain leppoisia tapahtumia. Joka vuosi on päästävä Juhannuksen alla järjestettäviin Juhannusmarkkinoihin Kalasatamaan. Kesäisin tulee perjantai-iltoja vietettyä sympaattisella iltatorilla paikallisia herkkuja nautiskellen ja tuttujen kanssa ”turisten”.

 

Tulevaisuuden harrastustoimintaa tulee lisäämään ensi vuonna valmistuva upouusi ala-aste. Odotan jo innolla kuntosalin avautumista ja täysimittaisen liikuntasalin tarjoamia mahdollisuuksia! Klamilaan ollaan myös vihdoin ja viimein perustamassa yleistä uimarantaa – mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan?

 

-piispatar-

 

Vastaa

Your email address will not be published.