Olutsilta, Klamilan osasto

Olutsilta yhditys on perustettu vuonna 1995 Helsingissä ajatuksena yhdistää ihmisiä jotka ovat kiinnostuneet Suomen ja Viron sekä muiden Baltian maiden kulttuurista, oluesta, olutkulttuurista tai kaikista näistä. Klamilan osasto perustettiin vuonna 2009. Jäseniä Olutsillassa on yhteensä runsaat kolmesataa Suomessa ja Virossa, Klamilan osastossa noin kolmisenkymmentä.

Klamilan Olutsilta kokoontuu kuukausittain, aina joka kuukauden toisena lauantaina baari Kujansuussa, Klamilassa. Tapaamisten teemat vaihtelevat tämän päivän polttavimmista aiheista aina historiallisiin aiheisiin ja kaikkeen siltä väliltä. Toisinaan tapaamisiin kutsutaan vierailevia luennoitsijoita eri aihealuiden asiantuntijoista. Luentoja on pidetty niin ikään kirjallisuuden saralta kuin puusuksistakin aina paikallisen olutpanimon toiminnan esittelyyn sekä oman kunnan tilannekatsaukseen. Nämä tapaamiset ovat kaikille avoimia ja niistä tiedotetaan paikallislehdissä ja facebookissa.

Klamilan Olutsilta on aktiivisesti mukana erilaisissa tapahtumissa kotikulmilla ja tekee yhteistyötä muiden paikallisten yhdistysten kanssa. Vappuaaton perinteeksi Olutsillalle on muodostunut Vappujuhla johon kuuluu Uuno Klamin patsaan baskerin passaus, lauluineen ja runoineen Klamilan kirkon edustalla. Perinteeksi on myös muodostunut joka vuotinen “vuoren valloitus”. Viimeisimpänä kohteena oli Lantviikin vuori kalasataman vieressä jonka huipulla kuultiin esitelmä niin itse vuoren kuin siellä sijaitsevan hyppyrimäen sekä Hailikisojenkin historiasta. Toisinaan saatetaan lähteä vaikkapa sieniretkelle.

Klamilan Olutsilta tarjoaa jäsenilleen paljon kokemuksia ja elämyksiä ja seuran jäsenyyttä voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen. Jäsenhakulomakkeita saa Klamilan Kylätupa Ronkulista. Olutsilta -Klamilan osasto facebook sivuilta löytyy paljon ajankohtaista tietoa ja tunnelmakuvia seuran toiminnasta.

Olutsillan perinteinen Vappujuhla Klamilan kirkon edustalla.

Kuva 1 / 6

Vastaa

Your email address will not be published.