Ryhlyn Talli

Ryhlyn Talli on perustettu vuonna 2006 Sonja ja Pasi Kaijansinkon toimesta. Sonja on touhunnut koko elämänsä hevosten parissa, joten hänelle oli luontevaa ryhtyä myös työskentelemään hevosten parissa. Lisäksi Sonja kisaa 1 ja 2-tasolla omien hevosten kanssa niin koulu-kuin esteratsastuksessa, tavoitteena päästä myös starttaamaan joku päivä kenttäkilpailuissa. Pasin elämään hevoset tulivat Sonjan myötä. Toimeentulo pelkästään hevosten varassa on kuitenkin hieman epävarmaa, joten sekä Sonja että Pasi käyvät toisaalla palkkatöissä. Sonja karjanhoitajana maitotilalla ja Pasi lomittajana.
Omia hevosia Ryhlyn Talilla on tällä hetkellä kahdeksan, kaikki ovat rodultaan suomenhevosia. Suomenhevosten määrä on romahtanut Suomessa 1950-luvun huippulukemista, yli 400 000, tämän päivän alle 20 000 hevoseen. Kannan säilyminen onkin se tärkein syy miksi Ryhlyn Tallin omat hevoset ovat juurikin suomenhevosia, toki muitakin syitä löytyy,kuten esimerkiksi rodun hyvä luonne ja monipuoliset käyttömahdollisuudet. Ryhlyn Tallilla kasvatetaan pienimuotoisesti ratsupuolen suomenhevosia myyntiin asti.Nuoret hevoset pyritään käyttämään Hippoksen varsanäyttelyissä sekä ikäluokkakisoissa. Jalostuksessa ollaan hyvin tarkkoja, jotta kasvatettavat hevoset olisivat mahdollisimman terveitä ja hyvä luonteisia. Rodun määrän vähäisyyden takia sukulinjat lyhenevät jatkuvasti ja tämä tuo tietysti omat haasteensa jalostustyölle. Tallin hevoset totutetaan jo varsasta alkaen erilaisiin elämisen ääniin, eivätkä ne kavahda juurikaan edes mottorisahan ääntä ja traktorin pörinä on niille arkipäivää.
Ryhlyn Talli vuokraa täysihoitotallipaikkoja hevosille ja poneille. Täysihoito pitää sisällään päivittäin eläimen ruuan ja ruokinnan, ulkoilutuksen tarhassa sekä karsinoiden siivouksen. Heinät Ryhlyn Tallille saadaan omilta pelloilta, hyvinä vuosina heinää on riittänyt myyntiin asti. Hevosia ruokitaan heinän lisäksi täysrehulla.Tällä hetkellä hoitohevosia on kolme ponia ja yksi hevonen, vapaita tallipaikkoja on muutama. Myös maneesi on vuokralaisten käytössä. Maneesia voi toki vuokrata omaan käyttöön ilman tallipaikkaakin, varsin syksysateilla ja liukkailla keleillä on mukava ratsastaa suojassa maneesin katon alla. Maneesia hyödyntää myös Johanna Hietala,pitämällä CR ratsastustunteja omilla hevosillaan noin kahdesti kuussa.
Ryhlyn Talli järjestää aktiivisesti erilaista toimintaa tallilla kuten mm. hevoseläinten Match Showta, joka on leikkimielinen ja epävirallinen hevosnäyttely ja se on avoin kaikille. Onpa mukana ollut joskus aasikin, tästä syystä nimi muutettiinkin hevosten Match Showsta hevoseläinten Match Showksi. Myös pieniä este/kouluratsastuskisoja pidetään, unohtamatta kepparikisoja. Tapahtumia pyritään järjestämään pääsääntöisesti keväisin ja syksyisin, joilloin sääolosuhteet olisivat miellytävämpiä niin hevosille kuin omistajillekin, jotka kuljettavat eläimiä trailereiden kanssa. Ryhlyn Talli on järjestänyt Tammikuun Tulet-tapahtumaan aina mukavaa ohjelmaa, kuten myös tänäkin vuonna esimerkiksi poniajelutuksen ja katrilliratsastusnäytöksen myötä . Olipa tapahtuma mikä tahansa, niin paikalle järjestetään aina kahvila josta saa suussa sulavia omatekoisia leivonnaisia.

Maneesin suojassa on hyvä ratsastaa säällä kuin säällä.

Kuva 1 / 13

Vastaa

Your email address will not be published.