4H kerhotoiminta Klamilassa

Kauniita syksyisiä puita.

4H-järjestö on useissa maissa toimiva lasten- ja nuortenjärjestö, jonka toimintaan kuuluvat esimerkiksi kerhot. Järjestön tunnussanat tulevat alun perin sanoista “head, hands, heart and health”, jotka on suomeksi sovitettu muotoon “harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi”.
Klamilassa 4H:n monitoimikerho kokoontuu Klamilan Nuorten talolla keskiviikkoisin klo. 17- 18.30. Kerhon ohjaajana toimii Satu Malmi, sekä toisinaan apukäsinä Sadun tytär Heini. Kerhossa käy tällä hetkellä 15 lasta, 10 tyttöä ja viisi poikaa. Ikähaarukka kerholaisilla on 6-12 vuotta ja kerhon voi aloittaa milloin vain. Kerhotoimintaan saa kyädä tutustumassa ennen mahdollista liittymistä.
Klamilan 4H kerho on monitoimikerho, jossa touhutaan kaikenlaista. Toisinaan askarrellaan ja toisinaan leivotaan. Leipominen on kovin lasten mieleen ja he ovatkin valmistaneet jos jonkinlaisia aterioita, esimerkiksi äitienpäivälounaan, jonne äidit kutsuttiin syömään. Äitienpäivälonas koostui voikukkasalaatista, nokkosletuista lakkahillolla, sekä puolukkamehusta. Isovanhempien kanssa on tehty herkkutikkuja ja jonain kertana on valmistettu voileipiä ja paljon muuta.Ulkona touhutaan myös paljon erilaisia pihaleikkejä leikkien ja luontoa tutkaillen. Kerhossa opetellaan rauhoittumaan ja hiljentymään tarinahetkien muodosa. 4H:ssa tehdään hyviä tekoja, kuten esimerkiksi käydään laulamassa vanhuksille ja tehdään heille joulukortteja.Toiminnassa otetaan huomioon lasten suuri ikähaarukka , ja tehtävät muokataan nuoremmille helpommaksi ja vanhemmille vähän haastavammaksi.
Kerhon ohjaajasta, Sadusta, on tullut lapsille hyvin tärkeä aikuinen , jolta saatetaan kysellä välillä vähän kiperämpiäkin kysymyksiä. Toisinaan halutaan tulla ihan vaan syliin ja paljon kerrotaan myös oman kodin kuulumisia. Satu on suorittanut pakollisen kaksiosaisen ohjaaja koulutuksen sekä myös Hei hulinaa koulutuksen ja turvallisuus koulutuksen.

Taitavia akrobaatteja.

Kuva 6 / 6

 

Vastaa

Your email address will not be published.