Klamilan ja ymp.VPK

Klamilan ja ympäristönVPK ry on perustettu vuonna 1906 ja ensivaste-toiminta aloitettiin vuonna 2016 palopuolen rinnalla. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 30 henkilöä, osa pelkästään palopuolella, osa pelkästään ensivasteen puolella, mutta löytyy joukosta niitäkin, joilla on valmiudet molempiin tehtäviin.
Klamilan paloasemalla pidetään harjoituksia kerran viikossa siten, että joka toisella kerralla kokoontuu palopuolen porukka ja joka toisella kerralla ensivasteen ryhmä. Toisinaan harjoitellaan myös kaikki yhdessä. Harjoitukset pitävät sisällään mm. kalustohuoltoa, savusukellusta, elvytystä, ensiapua ja paljon muuta. Klamilan VPK:n ja ensivasteen toimintaan voi halutessaan liittyä kuka tahansa täysi-ikäinen tai nuorempi henkilö huoltajan luvalla, vähintään kuitenkin 16 vuotias. Hälytystehtäviin osallistuminen edellyttää riittävää osallistumista harjoituksiin ja tiettyjen peruskurssien suorittamista .
Lähtövalmius on noin kuusi minuuttia hälytyksestä ja keikalla täytyy olla vähintää kaksi henkilöä, mieluummin enemmän. Varsinkin päiväaikaan tapahtuviin hälytyksiin henkilöstön riittävyys on välillä haasteellista, koska suurin osa sekä VPK:n että ensivasteen jäsenistä ovat töissä toisilla paikkakunnilla. Paloasemalla ei siis ole paikanpäällä päivystystä ja hätätilanteessa on aina soitettava yleiseen hätänumeroon. Hätäkeskus välittää tehtävät tarvittaessa niin VPK:n kuin ensivasteen keikalle. Klamilan VPK:lle hälytyksiä tulee noin kerran kuukaudessa.
Palosireeni soi Klamilassa joka kuun ensimmäisenä maanantaina kello 12.00 ja tuolloin on kyseessä koesoitto. Muutoin palosiireeniä käytetään väestön varoittamiseen uhkaavasta välittömästä vaarasta, kuten esimerkiksi vaarallisten aineiden pääsystä ympäristöön, ydinonnettomuudesta tms., joissa edellytetään nopeaa suojautumista.
Kalustoa Klamilan VPK:lta löytyy säiliöauto, jota käytetään sammutustöissä sekä miehistöauto, jota käyttää myös ensivaste. Mönkijää käytetään mm. maastopaloissa letkujen kuljetuksiin ja potilaan kuljettamiseen maastosta, mönkijässä on paarivarustus. VPK:lla on myös vene, joka mahdollistaa sammutustyöt saaristossa.
Jos kiinnostuit Klamilan VPK:n ja/tai ensivasteen toiminnasta, niin ota yhteyttä, koskaan ei ole liikaa väkeä turvaamassa meidän kaikkien arkea!

Klamilan paloasema sijaitsee keskellä Klamilan kylää. Miehistöauto on myös ensivasteen käytössä.

Kuva 1 / 3

Vastaa

Your email address will not be published.