Klamilan ja ymp. VPK:n Päivä Paloasemalla

Lauantaina 24.11.2018 järjestettiin Klamilan paloasemalla paloturvallisuusviikon aloittava Päivä Paloasemalla tapahtuma, joka keräsi mukavasti väkeä paikalle. Tapahtuman järjestämiseen osallistui niin Klamilan VPK:n palopuoli kuin ensivastekin.
Tapahtumassa pääsi asiantuntevassa opastuksessa harjoittelemaan elvytystä aikuiselle, lapselle sekä vauvalle. Tämä olisi hyvä taito meidän kaikkien osata, koska sillä voi hyvinkin pelastaa ihmishenkiä. Vauvoilla hengittämättömyyden syy on useimmiten hengitysteistä johtuvaa, johon saattaa auttaa jo pelkkä puhalluskin, kun taas aikuisen kohdalla useimmiten syy on sydänperäinen ja tässä tilanteessa avainasemassa on painelu.
Myös varautumis-neuvonnasta sähkökatkoihin sai varsin hyödyllisiä neuvoja ja opastusta, kuinka toimia sähkökatkon aikana ja pian sen jälkeenkin. Perusasioita, joita ei välttämättä tule ajateltua ennenkuin ne sähköt on poikki. Mukaan sai onneksi listan tavaroista, joita olisi hyvä olla valmiina sähkökatkon varalle ja vieläpä sellaisessa paikassa, josta ne löytää pimeässäkin, kuten esimerkiksi taskulampun.
Lasten suosiossa oli tietysti paloauton kyytiin pääseminen. Ja mikä hienointa, paloautolla ajelutettiin kaikkia halukkaita Kalasatamaan ja takaisin, tämä oli varmasti unelmien täyttymys monelle pienelle palomies tai VPK-urasta haaveilevalle.
Paikalla oli myös etsintäkoiria, jotka odottivat innolla rapsutuksia. Koiria käytetään esimerkiksi kadonneen henkilön etsinnöissä maastossa. Koirista on korvaamaton apu niiden äärimmäisen tarkan hajuaistin vuoksi. Koiria koulutetaan useamman vuoden ajan ja niiden täytyy suorittaa ensin hyväksytysti useampia kursseja, ennenkuin niillä on virallinen lupa osallistua etsintöihin.
Päivän Paloasemalla kruunasi munkkikahvit ja kotiin viemisiksi sai vielä mm. heijastimia ja jääraapan, mutta ennen kaikkea hyviä oppeja ja neuvoja.

Klamilan paloasema.

Kuva 1 / 6

Vastaa

Your email address will not be published.