Maisemapolkuja-hanke, mobiilireitti aloitus/info ilta

Keskiviikko iltana 5.9. kokoontui Klamilan Hiihtomajalle kymmenkunta kyläläistä kuuntelemaan maisema-asiantuntija Johanna Laari-Güntheria joka kertoi maisemapolkuja-hankkeen mobiilireitistä. Kuultava oli mielenkiintoista ja herätti paljon keskustelua paikalla olleissa.

Mobiilireitti on älypuhelimelle tai tabletille ladattava ilmainen sovellus, Citynomadi, jossa voidaan esitellä kylästä kiinnostavia kohteita. Tiedot kohteista voivat olla niin tekstiä, kuvia, puhetta kuin videoitakin, mielellään vähän kaikkea yhdistettynä. Mobiilireitin tulisi olla pituudeltaan sellainen että sen voi kulkea joko jalan tai pyöräillen.  Reitti merkitään ainoastaan sovellukseen, maastoon ei tehdä mitään merkintöjä/opasteita.

Illan aikana mahdollisiksi kohteiksi suunniteltiin esimerkiksi sota- ja teollisuushistoriallisia kohteita sekä satama- ja urheiluhistoria nousivat myös vahvasti esille. Toisaalta myös lähiruoka- ja maisema/luontokohteetkin saivat kannatusta. Ideoita mahdollisesti tuleviksi kohteiksi Klamilan alueelta löytyi siis monia ja illan aikana päädyttiinkin että reittejä voisi olla useampia eri teemojen mukaan.

Nyt toivotaankin kyläläisiltä yhteistyöhalua ja talkoointoa, jotta saataisiin tämä hanke toteutettua ja nämä hienot historialliset ja maisema-arvoiltaan upeat kohteet kaikkien tietoisuuteen. Tässä olisi nyt hyvä mahdollisuus saada siirrettyä tietoa sukupolvilta toisille ja Klamila tutuksi, myös heille jotka ovat tänne toisaalta muuttaneet sekä kesäasukkaille ja turisteille.

Vastaa

Your email address will not be published.