Rajan Reippaat ry:n toiminta Klamilassa

Klamilassa toimii tällä hetkellä kaksi Rajan Reippaat ry:n partioikäkautta, sudenpentulauma Kissanpennut ja seikkailijavartio Flamingot. Molemmat kokoontuvat Klamilan Nuorten Talolla, Kissanpennut viikoittain tiistaisin klo. 18.00-19.00 ja Flamingot aina parillisen viikon maanantaina klo.17.00-19.00. Lomakaudet menevät pääsääntöisesti koulun lomakausien mukaan.

Flamingot Rajan Reippaiden Kämpän nuotiopaikalla marraskuussa 2015.

Kissanpennut

Kissanpennut on 2018 syksyllä toimintansa aloittanut sudenpentulauma. Laumassa on kolme tyttöä ja neljä poikaa. Ryhmän toiminnasta vastaa Akela Jenni Ojala.
Sudenpennut ovat 7-9 vuotiaita partiolaisia. Heidän toimintaansa kuuluvat muun muassa leikit ja ensiaputaidot sekä nuotion sytyttäminen ja luonnossa liikkuminen. Kaikkia näitä ja paljon muuta opetellaan viikoittaisissa kokouksissa yhdessä aikuisen opastuksella.
Sudenpennun ihanteena on; kunnioittaa toista ihmistä sekä rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä.

Flamingot

Flamingojen seikkailijavartiossa on tällä hetkellä viisi vauhdikasta 10-13 vuotiasta poikaa ja heidän Sampoina , eli johtajina, toimivat Mikko Ojala ja Jenni Yrjönen. Flamingot aloittivat oman partiopolkunsa vuonna 2014 sudenpentuina.
Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät paljon. Seikkailijat opettelevat niin retkikeittimellä ruuan valmistusta, ensiaputaitoja kuin erilaisten solmujen tekoa eri tarpeisiin esimerkiksi rakentelun yhteydessä. Suunnistustaitojen opetteleminen ja harjoittelu kuuluu myös oleellisesti seikkailija-ohjelmaan.
Seikkailijan ihanteet ovat; kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä ja olla luotettava.
Kuvia Flamingojen matkan varrelta sudenpennuista seikkailijoiksi.

Päiväretki Repovedellä, toukokuussa 2018.

Kuva 9 / 10

Vastaa

Your email address will not be published.